czwartek, 5 maja 2016

Pulpety z indyka – przygotowanie



Składniki:
·         500g mięsa mielonego z indyka
·         Szklanka mleka – 250ml
·         grahamka
·         Cebula – 60g
·         jajo
·         Sól, pieprz, zioła prowansalskie
·         Olej do smażenia

Przygotowanie:
1.      Grahamkę namoczyć w mleku i odstawić. Cebulę pokroić w kostkę
2.      Mięso rozmieszać z przyprawami. Bułkę odcisnąć, dodać do mięsa i dorzucić pokrojoną cebulę. Całość dokładnie rozmieszać i uformować małe pulpeciki.
3.      Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pulpety z indyka, które smażyć do zarumienienia z obu stron. Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.